یک پله بالاتر مرجع آموزش‌های نوین در حوزه مدیریت کسب‌وکار و ارتقای فردی است.

۴ مطلب در مرداد ۱۳۹۹ ثبت شده است

اعتماد به نفس پایینی دارید؟ این مقاله را بخوانید

ارج ننهادن به خود، درست مانند این است که خودرویی به نام زندگی را با ترمز دستی بالا به پیش برانیم. هیچ‌کس با اعتماد به ‌نفس فوق‌العاده به دنیا نمی‌آید. اگر در اطراف خود فردی یا افرادی را مشاهده می‌کنید که اعتمادبه‌نفس بالایی دارند، دلیل آن است که آن‌ها سال‌های زیادی تمرین کرده‌اند تا این خصیصه را در خود ایجاد کرده و تقویت کنند. پیچیدگی‌های دنیای امروز می‌تواند اعتماد به ‌نفس افراد را از نظر تجاری و شغلی به چالش بکشد. به عنوان نمونه:

اگر مدیر در مورد عملکرد کاریتان انتقاد کند، مشتری از شما بخواهد پولش را به او بازگردانید یا سرمایه‌گذار احتمالی پیشنهاد شما را رد کند، جرقه تحلیل اعتمادبه‌نفس زده خواهد شد.

دوستان و اعضای خانواده نیز گاهی از روی خیرخواهی، اظهارنظرهایی در مورد ما انجام می‌دهند که نامهربانانه هستند و ضرباتی کاری به اعتمادبه‌نفس ما وارد می‌کنند.

در راس تمامی این موارد، یک عامل بزرگ وجود دارد که به شکلی مداوم سعی در تخریب اعتمادبه‌نفس دارد و آن عبارت است از گفتگوهای انتقادی درونی.

موارد ذکر شده تنها چند مورد از حملاتی هستند که هر روز اعتمادبه‌نفس ما را هدف قرار می‌دهند. همگی انسان‌ها باید به سلاح‌های لازم مجهز باشند تا بتوانند در برابر چنین حملاتی از اعتمادبه‌نفس خود دفاع کنند.

اهمیت اعتماد به نفس بسیار قابل توجه است. در این مقاله، 3 مورد از روش‌های افزایش اعتماد به نفس را با شما در میان می‌‌گذاریم. 

در ابتدا، اگر می‌خواهید بدانید جزو افراد با اعتماد به نفس پایین طبقه‌بندی می‌شوید، یا خیر، ابتدا مقاله علائم کمبود اعتماد به نفس را مطالعه کنید. سپس،اگر این علائم را داشتید، فنون زیر را در زندگی شخصی‌تان پیاده‌سازی کنید:

1) خودتان را به همان شکلی مجسم کنید که دوست دارید باشید

از تکنیک تصویرسازی استفاده کنید و خودتان را در جایگاه فردی قرار دهید که قصد تبدیل شدن به آن را دارید. وقتی با مشکلی به نام عدم اعتماد به‌ نفس دست‌وپنجه نرم می‌کنیم، در واقع دیدگاه ضعیفی نسبت به خودمان داریم و این دیدگاه در اغلب موارد اشتباه است. اهداف مورد نظرتان را در ذهن مرور کنید و عالی‌ترین نسخه از خودتان را در ذهنتان تصویر کنید.

2) مرزهای شخصی برای خود تعریف کنید

وقتی فردی به مرزهای شما تجاوز می‌کند، ساکت نمانید. هیچ‌گاه اجازه ندهید فرد دیگری برای رسیدن به اهداف خود، از شما به یک عنوان یک ابزار استفاده کند. هرگز اجازه ندهید دیگران برنامه‌ زندگی شما را تعریف کنند، خودتان دست به کار شوید و زندگیتان را بسازید.

نه گفتن را تمرین کنید. به دیگران آموزش بدهید تا به مرزهای شخصی شما احترام بگذارند. در صورت لزوم، با شرکت در دوره‌های آموزشی، یاد بگیرید که چگونه باید جسور باشید و با قاطعیت نظر خود را بیان کنید. هر چه کنترل بیشتری بر زندگی خود داشته باشید، اعتمادبه‌نفس بالاتری به دست خواهید آورد.

3) انتقادگر درونی را به میز محاکمه بکشانید

شما در طول سالیان طولانی در حال سرزنش خود بوده‌اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید. این بار سعی کنید از خودتان طرفداری کنید و ببینید چه اتفاقی می‌افتد.

خشن‌ترین انتقاداتی که به ما وارد می‌شوند، ریشه در صداهای سرزنشگر درونمان دارند. اگر با کمبود اعتمادبه‌نفس دست‌وپنجه نرم می‌کنید، به احتمال زیاد سرزنشگر درونی شما بیش از حد معمول به فعالیت می‌پردازد.

استراتژی‌هایی همچون درمان رفتاری شناختی، کمکتان خواهد کرد تا صدای انتقادگر درونی‌تان را زیر سوال ببرید و شواهد و مدارکی پیدا کنید که خلاف آن صداها را اثبات می‌کنند. به عنوان نمونه، اگر احساس می‌کنید سرنوشت شما محکوم به شکست است، از خودتان بپرسید «چه شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد من همواره یک بازنده خواهم بود؟» و در مقابل «چه شواهدی وجود دارد که خلاف این اندیشه را ثابت می‌کند؟»

از هر فرصتی برای تبریک گفتن، تمجید کردن و پاداش دادن به خودتان استفاده کنید. حتی موفقیت‌هایی کوچک را نیز از قلم نیندازید.

مجموعه مقالات حوزه آرامش درون وبسایت یک پله بالاتر، مرجع مناسبی برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه است.

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
یک پله بالاتر یک پله بالاتر

آشنایی با مراحل مدیریت استراتژیک

امروزه ما عبارت مدیریت استراتژیک را زیاد می‌شنویم و حتی از آن استفاده هم می‌کنیم، ولی از معنای دقیق آن بی‌اطلاع هستیم و اگر کسی از ما بخواهد تعریف مدیریت استراتژیک را به او شرح بدهیم، پاسخ مناسبی پیدا نمی‌کنیم.

جالب است بدانید مفهوم استراتژی از افسران ارتش جنگ به فضای مدیریت کسب و کار راه پیدا کرده است.

در همین ابتدای مقاله اشاره می‌کنیم نسخه کامل‌تر این مقاله در بخش مقالات وب‌سایت یک پله بالاتر در خدمت شما قرار داده شده است. برای مطالعه یک مثال کاملا کاربردی در مورد مدیریت استراتژیک و تعریف‌های مختلفی که بزرگان این عرصه برای مدیریت استراتژیک مطرح کرده‌اند، به مقاله مدیریت استراتژیک مراجعه کنید.

تعریف مدیریت استراتژیک

مدیریت استراتژیک هنر و علم تدوین، اجرا و ارزیابی تصمیمات چندجانبه‌ای است که سازمان را در مسیر رسیدن به اهدافش رهنمون می‌شود.

به بیان ساده، مدیریت استراتژیک به جریانی از تصمیمات و اقدامات گفته می‌شود که به اجرای یک یا چند استراتژی موثر منجر می‌شود که برای تحقق اهداف سازمان تبیین شده‌اند.

مدیریت استراتژیک ترکیبی است از برنامه‌ریزی استراتژیک و تفکر استراتژیک. طی فرآیند برنامه‌ریزی استراتژیک، اهداف قابل‌دسترس سازمان شناسایی می‌شوند. در مرحله تفکر استراتژیک، ملزومات لازم برای تحقق اهداف تعیین شده از طریق برنامه‌ریزی استراتژیک، شناسایی می‌شوند.

گام‌های لازم برای پیاده‌سازی مدیریت استراتژیک کدامند؟

می‌توان گفت: برای پیاده‌سازی مدیریت استراتژیک، در حال کلی باید چهار مرحله باید طی شوند:

۱) تحلیل

۲) تدوین

۳) اجرا

۴) ارزیابی

مرحله اول: تحلیل

پیش از برنامه‌ریزی برای یک فرآیند استراتژیک جدید، شما باید عملیاتی که در حال حاضر برای دستیابی به هدف انجام می‌دهید را مورد بررسی قرار دهید. آیا این عملیات نتیجه‌بخش هستند؟ ضعف کار در کدام قسمت است؟ در این مرحله، باید تمام سوالاتی که کمک می‌کنند به یک برنامه استراتژیک مناسب برسید را شناسایی کرده و به آن‌ها پاسخ بدهید. شناسایی نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصت‌ها و تهدیدها می‌تواند در این مرحله سودمند واقع شود.

مرحله دوم) تدوین

پس از آن‌که اطلاعات لازم را جمع‌آوری کردید، نوبت می‌رسد به تعیین یک اکشن پلن یا برنامه عملیاتی برای رسیدن به اهداف. عملیات تعیین شده باید واضح باشند و مستقیما در مسیر دستیابی به اهداف شرکت باشند. اگر تعداد زیادی از کارکنان سازمان در فرآیند اجرای عملیات نقش خواهند داشت، توصیه می‌کنیم در این مرحله، دستورالعمل‌هایی ساده برای اجرای عملیات تهیه کنید و در اختیار آن‌ها قرار دهید.

مرحله سوم) اجرا

قدم در راه بگذارید و به گام‌هایی که در برنامه اجرایی تدوین کرده‌اید، مرحله به مرحله عمل کنید. روی کارکنان نیز نظارت داشته باشید و اطمینان حاصل کنید که آن‌ها نیز با با تمام قوا در حال پیاده‌سازی برنامه هستند.

مرحله چهارم) ارزیابی

محصول نهایی را ارزیابی کنید. سوالات مهمی که در این مرحله باید از خودتان بپرسید، به شرح زیرند:

  • آیا به هدفی که داشتیم، رسیدیم؟

  • آیا تمامی بخش‌های شرکت توانستند از پس انجام فرآیند برآیند؟

بر اساس پاسخ‌هایی که به این پرسش‌ها می‌دهید، می‌توانید مشکلات و نقاط ضعف را پیدا کرده و در پی اصلاح آن‌ها برآیید.

درس آموزشی تصویری از تفکر استراتژیک تا مدیریت استراتژیک توسط مجموعه یک پله بالاتر عرضه شده است. با مشاهده این درس، به پاسخ تمامی پرسش‌هایی در زمینه استراتژی دارید، خواهید رسید. این درس برای 1) مدیران ارشد؛ 2) مدیران میانی تصمیم‌گیر؛ 3)صاحبان کسب و کارها 4) افرادی که قصد راه اندازی کسب و کار دارند؛ 5) دانشجویان و علاقمندان به دانش مدیریت و 6) مشاوران حوزه مدیریت توصیه می‌شود.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
یک پله بالاتر یک پله بالاتر

معرفی 3 اصل برای برقراری ارتباط حرفه ای

برقراری ارتباط با دیگران، چه در محیط‌های شخصی و در محیط‌های کاری، مهارتی آموختنی است. اگر از اصول مشخصی پیروی کنید، حتما شما هم می‌توانید ارتباطی موفق با دیگران برقرار کرده و از مزایای این ارتباطات موفق، بهره‌مند شوید.

در ادامه، 4 مورد از مهم‌ترین این اصول را با شما به اشتراک می‌گذاریم، پس ما با باشید.

1) اعتماد به نفس داشته باشید

به عنوان یک نکته به خاطر داشته باشید، وقتی با اعتماد به نفس ظاهر شوید، مردم متوجه می‌شوند که شما فردی ارزشمند هستید و به اصطلاح، ارزشش را دارد که از زمانشان بزنند تا با شما وقت بگذرانند.

یک فرد دارای اعتماد به نفس، بعد از خوش و بش‌های اولیه، بلافاصله موضوع جذابی را برای ادامه بحث پیشنهاد می‌دهد و فرد مقابل را به ادامه صحبت ترغیب می‌کند.

کسانی که اعتماد به نفس ندارند، از برقراری تماس چشمی خودداری می‌کنند؛ همین رفتار باعث می‌شود طرف مقابل احساس کند به صحبت کردن با او علاقه‌ای ندارید یا حتی قصد دارید به او بی‌احترامی کنید؛ بنابراین، برای داشتن یک ارتباط موفق، حتما به چشمان طرف مقابل نگاه کنید.

با مطالعه مقاله اهمیت اعتماد به نفس، می‌توانید مهارت خودتان را در این حوزه افزایش بدهید.

2) قبل از حرف زدن فکر کنید و برنامه‌ریزی داشته باشید

این موضوع شاید در ظاهر ساده به نظر برسد؛ ولی به شدت مهم است و متاسفانه اکثر مردم آن را فراموش می‌کنند. کلمات قدرتمند هستند؛ هر کلمه‌ای که به زبان شما جاری می‌شود، از این قابلیت برخوردار است که یا مخاطب شما را ناراحت کند و یا به او سود برساند.

پیشنهاد می‌کنیم قبل از شروع به صحبت، این سوالات را از خودتان بپرسید:

  • آیا موضوعی که در مورد آن می‌خواهم صحبت کنم، واقعیت دارد؟
  • آیا آیا موضوعی که در مورد آن می‌خواهم صحبت کنم، سودمند است؟
  • آیا موضوعی که در مورد آن می‌خواهم صحبت کنم، به فرد مقابل انگیزه می‌دهد؟
  • آیا موضوعی که در مورد آن می‌خواهم صحبت کنم، ضروری است؟
  • آیا موضوعی که در مورد آن می‌خواهم صحبت کنم، محبت‌آمیز است؟

اگر پاسختان به پرسش‌های بالا منفی بود، بهتر است به کلی از خیر برقراری آن رابطه بگذرید.

اگر دوست ندارید پل‌های پشت سرتان را خراب کنید یا با گفتن کلمات نامناسب، به رابطه‌تان سم تزریق کنید، توصیه می‌کنیم اول فکر کنید و بعد حرف بزنید.

با مطالعه مقاله برقراری ارتباط با دیگران، می‌توانید مهارت خود را در این زمینه افزایش دهید.

3) زمان بندی را رعایت کنید

فرض کنید کارمند هستید و قصد دارید موضوع مهمی همچون تقاضا برای ترفیع شغلی یا درخواست برای افزایش حقوق را با مدیرتان در میان بگذارید. اگر این موضوع را زمانی که مدیر قرار مهمی دارد و با عجله در راهرو در حال حرکت است، با او در میان بگذارید، به احتمال زیاد نتیجه‌ای نخواهید گرفت.

این موضوع در هر رابطه دیگری از قبیل رابطه فروشنده با مشتری، فرزند با پدرومادر و زوجین صدق می‌کند. اگر لازم است، چندین ساعات و چندین روز صبر کنید؛ اول زمان مناسب را پیدا کنید و سپس شروع کنید به صحبت کردن.

  • مجموعه یک پله بالاتر درسی تهیه کرده با موضوع ارتباط موثر. با دیدن این درس غیر حضوری تصویری، نکات کاربردی را فراخواهید گرفت که اجرای تنها بخشی از آنها، منجر به بهبود کیفیت رابطه شما با دیگر انسان‌ها خواهد شد.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
یک پله بالاتر یک پله بالاتر

چرا از برنامه ریزی فراری هستیم؟

 

عبارت برنامه ریزی از همان بچگی به گوشمان آشناست؛ بیشتر از همه، در سال‌های کنکور با آن دست و پنجه نرم کرده‌ایم. آن‌قدر این عبارت را از زبان معلم‌ها، مشاورهای تحصیلی و پدر و مادرانمان شنیده‌ایم که دیگر برایمان به یک عبارت عادی تبدیل شده و بر خلاف خیلی از کلمات جدید و قلمبه و سلنبه دیگر، با شنیدن آن شاخک‌هایمان تیز نمی‌شود.

افراد مختلف نظرات متنوعی در مورد برنامه ریزی دارند، بعضی عاشق برنامه ریزی هستند و بعضی دیگر آن را کار اشتباهی می‌دانند.

وقتی با مخالفان برنامه ریزی صحبت می‌کنیم، استدلال‌های مختلفی را برای این مخالفت می‌آورند.

  • بعضی می‌گویند برنامه ریزی باعث می‌شود احساس کنند در یک قفس زندگی می‌کنند و آزادی عمل ندارند.
  • برخی می‌گویند آینده قابل پیش‌بینی نیست، بنابراین این امکان وجود ندارد که برای یک ماه یا یک سال بعدی عمرمان برنامه ریزی کنیم.
  • بعضی دیگر می‌گویند برنامه ریزی کرده‌اند، ولی از عهده عملی کردن آن برنیامده‌اند و این امر موجب شده به کلی از برنامه ریزی زده شوند.
  • گروهی دیگر چون هدف مشخصی برای زندگی‌شان تعیین نکرده‌اند، طبیعتا انگیزه کافی برای برنامه ریزی را ندارند و آن را یک کار بیهوده و رنج‌آور می‌دانند.
  • دسته دیگر تصور می‌کنند همین که هدفشان را روی کاغذ نوشتند، یعنی برنامه ریزی کردند و کار تمام شد.

به جرات می‌توانیم بگوییم اکثر قریب به اتفاق افرادی که به دلایل گفته در برابر برنامه ریزی گارد گرفته‌اند، درک درستی از مفهوم برنامه ریزی و علی‌الخصوص، روش اصولی انجام برنامه ریزی ندارند.

 
۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
یک پله بالاتر یک پله بالاتر