مدتی است که کسبوکارتان را به تنهایی پیش بردهاید و اکنون تصمیم گرفتهاید وارد شراکت با یک فرد دیگر شوید. این یک اتفاق عالی است. شراکت با یک فرد یا کسبوکار دیگر، میتواند سرعت رشد شما را چندین برابر افزایش دهد.
ولی بهتر است توجه داشته باشید شراکت موضوع پیچیدهای است و اگر به درستی مدیریت نشود، حتی میتواند حیات کسبوکار را نیز با خطر نابودی مواجه کند.
ما در این مقاله توصیههای 4 تن از کارآفرینان عضو Young Entrepreneur Council را در مورد شروع یک شراکت کاری بیان کردهایم. اگر قصد وارد شدن به شراکت کاری را دارید، از این 5 گام غافل نشوید:
1) مطمئن باشید در آینده مشکل پیش خواهد آمد و پیش از شروع شراکت در مورد موانع آینده با یکدیگر گفتگو کنید
معمول است که طرفین شراکت در ابتدای امر هیجانزده میشوند و شور و اشتیاق بالایی برای همکاری نشان میدهند؛ ولی این شور و اشتیاق نباید درب را به روی قضاوت صحیح ببندد.
شما هیچگاه بعد از چند ملاقات کوتاه و بدون صحبت کردن در مورد مواردی همچون داشتن فرزند، باورهای مذهبی و برنامههای آینده، با کسی پیمان زناشویی نمیبندید. شراکت کاری نیز از بسیاری جهات به ازدواج شباهت دارد؛ بنابراین جایز نیست بدون گفتگو در مورد ارزشها، اهداف و سیستمهای تاثیرگذار در موفقیت مشترک، نسبت به عقد پیمان شراکت اقدام نمایید.
اگر بعد از گفتگو با شریک احتمالی دریافتید در مورد موانعی که احتمال وقوع آنها در آینده بالاست، با یکدیگر تفاهم ندارید، بهتر است در مناسب بودن وی شک کنید و از امضای قرارداد شراکت خودداری ورزید.
2) حضور آنلاین طرف مقابل را مورد بررسی قرار دهید
Arjun Arora از ReTargeter
با مشاهده نحوه حضور افراد در شبکههای اجتماعی، میتوانید نکات زیادی را در مورد آنها کشف کنید… برای نمونه، لینکدین برای بررسی نحوه فعالیت کاری هر یک از شرکای احتمالی و بازخوردهای ارائه شده برای هر کدام، بستر مناسبی است. توئیتر به شما امکان میدهد نحوه جهانبینی شرکا را مورد مطالعه قرار دهید و بر محتوایی که برای آنها ارزشمند است، آگاهی پیدا کنید. از طریق اینستاگرام نیز میتوانید دیدگاه خوبی در مورد ارزشهای شخصی هر یک از آنها به دست آورید.
ترکیب این بررسیها با جلسات رو در رو و صرف چند وعده غذایی در کنار یکدیگر، به شما یک دید کلی خواهد داد در مورد کسانی که قصد وارد شدن به شراکت کاری با آنها را دارید.
3) از همکاران قبلی تحقیق کنید
Travis Steffen از Cyber Superpower
این که رزومه فرد را مورد بررسی قرار دهید، خیلی عالی است؛ ولی در نظر داشته باشید که برخی افراد، در نوشتن رزومه اغراقآمیز رفتار میکنند و بعضی دیگر، تمامی حقیقت را بیان نمیکنند. یک راهکار پیشنهادی برای بررسی توانمندیهای شرکای احتمالی، مراجعه به نمونهکارهای قبلی و صحبت کردن با افرادی است که پیشتر با آنها همکار بودهاند. با همکاران قبلی هر یک از شرکا صحبت کنید، در مورد کیفیت تجربه و نوع احساسی که با وی داشتهاند سوال بپرسید و نقاط ضعف و قوت آنها را مورد سنجش قرار دهید.
4) اهداف شخصی شرکای احتمالی را بررسی نمایید
Sujan Patel از .Bridge U.S
کسانی که با یکدیگر وارد شراکت کاری میشوند، باید از نظر دیدگاه و نگرش با یکدیگر همراستا باشند. این همراستا بودن، نه تنها در اهداف تجاری، بلکه در اهداف شخصی شرکا نیز باید نمود داشته باشد.
پیش از شروع شراکت، برای این سوال پاسخ مناسبی پیدا کنید: آیا شریک احتمالی میتواند از پس روزهای سخت، ساعات کاری طولانی و درآمد اندک بربیاید یا خیر؟ طبیعی است که شرکت شما در برههای از زمان در دام گرفتاری یا چالش بیفتد، شما باید بدانید شریکتان در این مواقع با شما همپا خواهد بود یا به اصطلاح جا نخواهد زد و تنهایتان خواهد گذاشت؟
برای مطالعه توصیههای 5 تن دیگر از کارآفرینان عضو Young Entrepreneur Council، مقاله آموزشی شراکت کاری را از وبسایت یک پله بالاتر مشاهده کنید و یا به درس غیرحضوری اصول شراکت سر بزنید